Pugilişti din ţară şi străinătate s-au duelat la Cupa Municipiului Zalău

Clubul Sportiv Municipal şi Primăria Zalău au organizat sâmbătă, cu ocazia „Zilelor Cetăţii”, o gală de box la Stadionul Municipal din Zalău, la care au participat peste 30 de pugilişti, printre care şi sportivi de la clubul maghiar, Pacs. CSM Zalău a fost reprezentat de 12 sportivi pregătiţi de antrenorii Ioan Dragoş şi Ioan Popa, ceilalţi pugilişti români provenind de la CSS 2 Baia Mare, Artrom Slatina, CS Sab-Gomez Carei, CSM Baia Mare şi Crişul Oradea.

Gala a fost rezervată copiilor, cadeţilor, juniorilor, tineretului şi seniorilor, iar cinci din cei 12 zălăuani au devenit câştigători.
În primul meci al galei, Elekes Sergiu (cat. 40 kg.) a fost învins la puncte de băimăreanul Alex Giriuţa, iar în celălalt meci de copii, orădeanul Patric Buzaş (cat. 30 kg.) l-a învins pe slătineanul Claudiu Cismaru.
În cadrul galei de la Zalău au avut loc şi trei meciuri de fete. Cristina Şuler (Carei, cat. 48 kg.) a învins-o pe Raluca Ioniţă din Slatina, iar în cadrul aceleaşi categorii, Denisa Todea (CSS 2 Baia Mare) a învins-o pe Alexandra Bălan din Slatina. La categoria 64 de kilograme, Maria Todoran (CSM Baia Mare) a pierdut la puncte meciul cu Vincler Alexandra (Carei).
La cadeţi, zălăuanul Romeo Marcosan (cat. 52 kg.) l-a întrecut la puncte pe Tobias Crăiţar din Carei, în timp ce Denis Stoica (cat. 50 kg.) şi-a învins tot la puncte colegul de la CSM Zalău, Bogdan Mierloi. Un alt zălăuan, Forai Darius (cat. 80 kg.) l-a învins la puncte pe zălăuanul Cristian Cherebeneş.
CSM Zalău a avut un singur reprezentant la juniori, pe Cătălin Popa, care a boxat la categoria 57 de kilograme, învingându-l pe Alexandru Duţi, de la Artrom Slatina. În celelalte două meciuri, pugilistul maghirar, Mislai Cristof (cat. 46 kg.) l-a învins pe orădeanul Norbert Buzaş, iar Marton Kovacs (cat. 63 kg.) l-a întrecut la puncte pe zălăuanul Florin Hăşmăşan.
Daniel Capătă (CSM Zalău, cat. 69 kg., tineret) a câştigat în faţa ungurului Nagy Patric, iar Raul Pop (cat. 75 kg.), tot de la CSM Zalău, l-a învins la puncte pe colegul său, Paul Covaci. În celelalte două meciuri la tineret, ungurul Horvath Patric (cat. 52 kg.) l-a învins pe Romeo Mihăilă (CSM Baia Mare), iar Filip Cristian (CSS 2 Baia Mare, cat. 81 kg.) a câştigat în faţa sportivului Benko Norbert (Pacs).
Având în vedere că săptămâna viitoare participă la Campionatul Naţional de Box rezervat seniorilor, Adrian Popuţea, cel mai bun produs la ora actuală al boxului sălăjean, a ţinut să facă un ultim meci de verificare, adversar fiindu-i pugilistul maghiar, Savoly Gergo. Din păcate, Popuţea a suferit o accidentare la finalul primei reprize, fiindu-i spartă arcadă după o ciocnire cu adversarul său. În prima fază, zălăuanul a dorit să continue meciul, însă accidentarea a fost destul de gravă, astfel că mediul galei a oprit meciul.
Popuţea va putea, totuşi, boxa la Naţionalele de săptămâna viitoare, însă copciile chirurgicale îi vor fi scoase numai după competiţie.
Organizatorii au oferit sportivilor câştigători câte o cupă şi un tricou, iar antrenorilor, câte un trofeu.

Leave a Comment